Πισίνα του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χίου

Στην ChiosHistory, εργαζόμαστε για ένα ενεργό έθνος όπου όλοι αισθάνονται ότι μπορούν να κάνουν αθλήματα και δραστηριότητες, ανεξάρτητα από την ηλικία, το υπόβαθρο ή το φύλο τους. Γι ‘αυτό και διαθέτουμε την πισίνα του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου της Χίου, μια πισίνα που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει την κολύμβηση ή άλλες δραστηριότητες αναψυχής για τους κατοίκους της Χίου.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΧΙΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΛΑΤΗΣ: Υπουργείο Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

ΦΑΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ: Λεπτομερής Σχεδίαση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 1984

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ: 1986

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Ο λεπτομερής σχεδιασμός περιλαμβάνει τις ακόλουθες εγκαταστάσεις:

  • HVAC
  • Ηλεκτρικός
  • Γείωση και προστασία από κεραυνούς
  • Αδύναμα ρεύματα και διείσδυση
  • Υδραυλικές εγκαταστάσεις και αποχέτευση
  • Πυροπροστασία
  • Πισίνα

Συνολική έκταση: 45.000μ²

Συνολική δόμηση: 12.000 m²

Ιστορία του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χίου

Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της Χίου είναι χτισμένο στη θέση του πρώην Belle Vue και του King George V Park με την πρώτη φάση να ανοίγει το 1991. Το κέντρο είναι το Quest Accredited (UK Quality Scheme for Sport and Leisure) και έχει διατηρήσει το εξαιρετικά επαινεμένο του δεδομένου ότι το βραβείο απονεμήθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2001. Οι Αγώνες νησιών του 2001 πραγματοποιήθηκαν στη Νήσο του Μαν, με το NSC να χρησιμοποιείται για ορισμένα από τα αθλήματα και την τελετή λήξης.

Τον Αύγουστο του 2007, το NSC κέρδισε το βραβείο επιλαχούσης στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό του City of Sport μετά από επίσκεψη αξιολογητών από την European Capitals of Sport Association.

Το κέντρο φιλοξενεί τους ετήσιους αγώνες της νεολαίας Manx. Η τελετή έναρξης διεξάγεται στο αθλητικό στάδιο και υπάρχουν δώδεκα διαφορετικά αθλήματα που διοργανώνονται σε όλους τους χώρους του κέντρου με ομάδες από όλο το νησί. Το κέντρο φιλοξενεί επίσης τα ετήσια παιχνίδια Manx Gateway, με το ένατο παιχνίδι να διεξάγεται τον Ιούλιο του 2008.

Το Μάρτιο του 2008 το NSC ανακοινώθηκε ως ένας από τους 73 χώρους που διοργανώθηκαν ως πιθανοί χώροι κατάρτισης στη βορειοδυτική Αγγλία για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, με το NSC να είναι εισηγμένο για οδική ποδηλασία, ορεινή ποδηλασία, χάντμπολ και σκοποβολή.

Το 2009, το Ινστιτούτο Αθλητισμού του Isle of Man μεταφέρθηκε σε μια νέα μονάδα κατασκευής σκοπών στο αθλητικό στάδιο του NSC.

Στο ChiosHistory. θα βρείτε επίσης πληροφορίες σχετικά με τους κύριους τουριστικούς προορισμούς, τις παραλίες, καθώς και τις δραστηριότητες, τις εκδηλώσεις και πολλά άλλα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here