Στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, το νησί της Χίου είναι ένα κρυμμένο στολίδι για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την ιστορία και τον αυθεντικό πολιτισμό του. Επιλέξτε τη Χίο ως τον επόμενο προορισμό διακοπών σας και αφήστε μας να σας δείξουμε αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε!

Η Χίος είναι το πέμπτο μεγαλύτερο ελληνικό νησί, που πλέει στο Αιγαίο Πέλαγος. Με ένα έδαφος περίπου 842 km ^ 2, το νησί προσφέρει από παρθένες παραλίες με δροσερά νερά, επιμήκεις κοιλάδες, ψηλά βουνά για πεζοπορία εραστές, βαθιές σπηλιές για τυχοδιώκτες και μαγευτικά Φαράγγια σκαμμένο από ορμητικά ποτάμια. Με εξαίρεση τη φυσική ομορφιά της, η Χίος είναι ένα μέρος με ιστορία από τη Νεολιθική και εντυπωσιακά μνημεία από διαφορετικές περιόδους, ιδανικό για τον επισκέπτη που βυθίζεται μέσα στην κουλτούρα του νησιού. Αν σκέφτεστε τη Χίο ως τον επόμενο προορισμό των διακοπών σας. Δείτε το παρακάτω άρθρο ενώ εμείς στην ιστορία της Χίου έχουμε ετοιμάσει το καλύτερο πράγμα που πρέπει να δείτε ενώ βρίσκεστε στο νησί.

Ο Όμηρος είναι ο πατέρας της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας. Για τους αρχαίους Έλληνες, τα έργα του αποτέλεσαν τον πυρήνα και την ουσία του πολιτισμού τους, που ενεργεί ως μύθοι του μποντ, επική ιστορία και κοινό σημείο αναφοράς για κάθε έλληνα, ανεξάρτητα από την ατομική προέλευση. Κατά την αρχαιότητα, τα έργα του Ιλιάδα και Οδύσσεια διδάσκονται στα σχολεία, και οι άνθρωποι πάντα τα τέλεια δείγματα. Αν και πολλές βιογραφίες υπήρχαν στην αρχαιότητα, στη σύγχρονη εποχή δεν έχουν επιβιώσει αρκετές πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του. Είναι γνωστό ότι επτά πόλεις ήταν σε ανταγωνισμό με την γενέτειρά του, αλλά σήμερα μελετητές θεωρούν τις πόλεις της Σμύρνης και της Χίου ως οι καλύτεροι υποψήφιοι. Ο Όμηρος ανήκε στην ομάδα των Ελλήνων του Ιονίου και ήταν γιος του Μαίωνα της Σμύρνης και του Κριθαίου. Αρχικά ονομαζόταν Μελισιγένης, αλλά αργότερα ονομαζόταν Όμηρος (που σημαίνει αυτό που δεν μπορεί να δει) λόγω της τύφλωσης του. Ακόμα και κατά την περίοδο του, ήταν ένας διάσημος Περιπλανώμενος βάρδος που έλεγε τις ιστορίες του σε όλη την Ελλάδα. Στις ανατολικές ακτές του νησιού της Χίου, κοντά στο χωριό του Βροντάδου, είναι ένα χώρο στενά συνδεδεμένο με την ιστορία του Ομήρου. Ο αρχαιολογικός χώρος έχει χαρακτηριστεί ως η περίφημη Σχολή του Ομήρου, και ο λαξευμένος βράχος στο κέντρο ήταν συμβολικά ονομάζεται Ομήρου ροκ. Σήμερα, οι αρχαιολόγοι έχουν αποδείξει ότι η περιοχή ανήκει στο έκτο αιώνα, το ιερό της Κυβέλης, της μητέρας θεάς της Ανατολίας προέλευση.

Δεύτερος: ναός της Αθηνάς στο χωριό Εμπόρειος

Athena Temple

Στο νοτιότερο σημείο του νησιού βρίσκεται το μικρό χωριό Εμπορειός, ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαίους οικισμούς της Χίου. Η πρώτη κατοικία που χρονολογείται στη Νεολιθική και φαίνεται ότι οι άνθρωποι αποφάσισαν να εγκατασταθούν εκεί, λόγω της παρουσίας του γλυκού νερού. Ένας μεγάλος Μυκηναϊκός οικισμός ανακαλύφθηκε το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, η οποία παρείχε πολύτιμες πληροφορίες και αντικείμενα, όχι μόνο για τον ίδιο τον οικισμό, αλλά και για την ανάπτυξη των προϊστορικών πολεοδομίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Στην Ακρόπολη του Εμπόριου, βρέθηκε ένα μέγαρο που αναγνωρίστηκε ως η έδρα του ηγεμόνα. Στην αρχαϊκή εποχή κτίστηκε ένας ναός στην Αθηνά, με θέα το θαλάσσιο πέρασμα από τη Χίο μέχρι τις ακτές της Μικράς Ασίας. Μετά την καταστροφή στο πέμπτο αιώνα Π. χ., ο λαός της Χίου ξαναχτίστηκε μετά το έργο του αρχαϊκού ναού. Σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει γύρω από την αρχαία Ακρόπολη και στενά ελέγξτε το Μυκηναϊκό μέγαρο και τα ερείπια του Ναού της Αθηνάς, όλα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here